Äntligen en positiv Battlestar Galactica-nyhet

0
757

Åtta år har gått sedan vi senast såg de onda Cylon-androiderna återigen hotar mänsklighetens existens i webbserien spinoff Blood & Chrome, och det har gått ännu längre sedan den kritikerrosade omarbetningen av 70-talsserien ”Battlestar Galactica” gick av luft efter 4 intensiva säsonger 2009.

I serien följer vi rymdkonvojen för de sista överlevande människorna på jakt efter den legendariska planeten ”Jorden”, medan vi flyr från Cylons efter att ha gjort uppror mot deras skapare och nästan utrotat dem. Trovärdiga karaktärer, fängslande drama och on-the-edge-of-the-chair-action säkerställde att serien alltid kommer att ha en plats i sci-fi-hjärtan runt om i världen. Signerad ingår.

Advertisement

Les: Quibi ger upp efter bara sex månader

Den efterlängtade Battlestar Galactica-filmen har varit en kasta upp mellan olika manusförfattare, producenter och regissörer i flera år. Allt från manusförfattare Jay Basu (The Girl in the Spider’s Web) och Lisa Joy (Westworld) till den nu # metoo-avbrutna regissören Bryan Singer har varit involverade i projektet någon gång. Ett tecken på ett projekt som tydligen aldrig kommer från marken. Frack!

Nu kan det dock tyckas att Battlestar Galacticas gamla hyperljusmotorer håller på att sparkas om. Simon Kinberg, mest känd för sitt arbete med X-men-filmerna, rapporteras vara redo som producent och manusförfattare på det projekt som produktionsföretaget Universal har valt att försöka blåsa nytt liv i. Till Hollywood Reporter säger Kinberg:

Battlestar Galactica är en av de heliga grailsna i science fiction, och jag kunde inte vara mer upphetsad över att ta med mig något nytt till franchisen, samtidigt som jag hedrade det som gjorde det så ikoniskt och uthålligt.
Vi, utomstående, vet lite om var, när och vad filmen kommer att handla om än. Får vi en återförening med admiral Adama (Edward James Olmos) eller Starbuck (Katee Sackhoff)? Kommer serien att delta under det första eller andra Cylon-kriget ?? Det är lite vi kan göra annat än att smörja oss med tålamod och korsa allt som kan korsas så att filmen faktiskt blir verklighet. Så säger vi alla!

Les: Jordan Pickford anställer livvakter efter dödshot