Netflix avslöjar en överraskande spin-off av en av sina mest populära filmer genom tiderna, Bird Box

0
22
«Bird Box»

Netflix har startat en ny franchise den här veckan och avslöjar att en av de mest populära filmerna genom tiderna får en spin-off.

Bird Box, som kom 2018, var en postapokalyptisk thriller med Sandra Bullock i huvudrollen. Dess utgångspunkt är: Världen är överfull av entiteter som kommer att döda dig om du tittar på dem. För att navigera i den här världen bär Malorie Hayes (Bullock) och hennes familj ögonbindel för att överleva.

Läs mer Sporten: Brentford tackar för tre bra år

Om handlingen låter bekant beror det på att filmen kom ut ungefär samtidigt som The Quiet Place, som fokuserade på utomjordingar som skulle döda dig om de hörde dig.

Även om recensionerna var blandade var filmen en stor streaming hit – och står för närvarande som den tredje mest inkomstbringande Netflix-filmen genom tiderna, precis bakom Red Notice och Don’t Look Up.

Det betyder att den är mer populär än sådana som Glass Onion, The Grey Man och Extraction.

Det är inte konstigt att Netflix ser detta som en franchisestartare, och nu har vi bekräftat detta, tack vare en ny, överraskande teasertrailer.

Bird Box: Barcelona verkar vara en prequel till händelserna i den ursprungliga filmen, och kartlägger det första utbrottet som inträffade i Spanien (därav titeln).

Även om det inte finns någon information på teasern om vem som regisserar/har huvudrollen, listar IMDb David Pastor och Àlex Pastor som skaparna. De är mest kända för sin senaste HBO Mac-show The Head, men de upplever att utforska utrotningshändelser med deras 2009 film Carriers, som spelade Chris Pine.

Carriers kom ut samma år som Pine sköt till superstjärnan och spelade Kirk i den omstartade Star Trek.

Läs på F7: Goda nyheter för dig som vill resa en snabbis till Kina