Tom Hanks kommer att spela i Hollywood-versionen av ”En man som heter Ove”

0
516

Det finns väldigt lite glitter i Fredrik Backmans stora romansuccé ”En man som heter Ove” från 2012 och den efterföljande svenska filmen från 2015 med Rolf Lassgård som Ove.

Handlingen för de få som inte har sett filmen eller läst boken är följande. Den 59-årige Ove är kvarterets argaste polis, som för några år sedan kastades ut som styrelseledamot av bostadsbolaget. Men den ger Ove en glans och klarar sig ändå med järnhand över de gemensamma ytorna.

Advertisement

När höggravida Parvaneh och hennes familj flyttar in i radhuset tvärs över gatan, och av misstag tillbaka in i Oves brevlåda, blir det början på en komisk och hjärtevärmande historia om fula katter, oväntade vänskapsband och en kärlek så stark att inte ens döden verkar skrämmande.

Läs: IFK Göteborg går efter den norske landslagsmålvakten Ørjan Håskjold Nyland

SF Studios bekräftar att de kommer att börja filma i Pittsburgh i februari av den amerikanska versionen av Fredrik Backmans succéroman ”En man som heter Ove”. i huvudrollen Tom Hanks som Ove (har bytt namn till Otto)

Vid sidan av Tom Hanks kommer vi även att se Mariana Treviño, Rachel Keller och Manuel Garcia-Rulfo i rollerna. Manuset är skrivet av David Magee (”The Story of Pi”), medan Marc Forster (”Quantum of Solace”) regisserar. De två har tidigare gjort filmen ”Finding Neverlands” tillsammans.

SF Studios producerar ”A Man Called Otto” med Fredrik Wikström Nicastro som svensk producent i två team med Tom Hanks fru, skådespelerskan och artisten Rita Wilson. Tom Hanks och Gary Goetzman är också med i produktionsteamet.

Läs på Sporten: Paolo Maldini: – Vi diskuterar med Zlatan

Filmen är baserad på Fredrik Backmans stora romansuccé från 2012. Boken har sålt i mer än sju miljoner exemplar världen över, och den låg på New York Times bestsellerlista 77 veckor i rad när den släpptes över dammen.