Spotify väljer lögnare och konspirationspodcaster Joe Rogan framför Neil Young

0
303

För två år sedan betalade det svenska streamingbolaget Spotify 100 miljoner dollar för att Joe Rogan skulle flytta till dem. – Nu är företaget i hårt väder för att de låter podcastaren sprida desinformation och konspirationsteorier som helt enkelt är livsfarliga.

Läkare och vårdpersonal har länge försökt övertyga Spotify om att de måste vidta åtgärder, men uppenbarligen är pengar viktigare än människoliv.

Jesse Lingard är förbannad: -United vill ha 12 miljoner i veckan

För några dagar sedan fick den socialt medvetne Neil Young nog. Han krävde tidigare i veckan genom ett brev till sin ledning och Spotifys chefer att de skulle ta bort hans musik på grund av Joe Rogans desinformation. Många av hans 11 miljoner lyssnare i genomsnitt per program skyddar sig inte från allvarlig sjukdom och död på grund av vad de hör och ser.

Neil Young krävde att Spotify skulle ta bort hans musik – eftersom Joe Rogan sprider desinformation via streamingtjänsten. – Spotify, som saknar policy kring felaktig information, valde att inte ingripa.

”De kan ha Rogan eller Young. Inte båda, skriver Neil Young på måndagen i ett öppet brev till sin management och skivbolag ”som han också publicerade på sin egen hemsida. enligt BBC.

Jag vill att du låter Spotify idag veta att jag vill ha all min musik borta från din plattform, hette det från Neil Young i brevet. Den riktades till managern Frank Gironda och Warner Musics vd Tom Corson, som släpper Youngs musik via dotterbolaget Reprise Records. Gironda bekräftade på tisdagen att brevet är äkta till The Daily Beast, och säger att detta är viktigt för Neil Young.

Joe Rogan framförde påståenden om att covid-19 kan behandlas med parasiten ivermektin.

– Jag gör det här för att Spotify sprider desinformation om vacciner – vilket potentiellt kan orsaka dödsfall för de som tror på desinformationen som sprids av dem, skrev musikveteranen, som hävdar att Spotify inte har någon uttalad policy för desinformation. Neil Young har själv sex miljoner följare på Spotify.

Young är inte den enda som reagerar på ”The Joe Rogan Experience”: Nyligen skrev 270 läkare och forskare på ett öppet brev till Spotify där de går skarpt mot Rogan – och mot Spotify, som gör att han kan nå ut så brett. De ber elverket att vidta åtgärder för att komma till rätta med felaktig information.

Nu har Spotify gjort sitt val! Musiktjänsten håller på att ta bort musiken från Neil Young.

Spotify har bekräftat att de börjat ta bort Youngs musik från streamingtjänsten, skriver New York Times.