Den nya filmen om David Bowies liv är helt utan musik från Bowie

0
1062
REX/Shutterstock (6318843q) David Bowie som Ziggy Stardust, med Trevor Bolder og Mick Ronson, på Granada TV serien 'Lift Off' - c 1972 'Lift Off' TV Series - 1972

Den brittiska rockstjärnan David Bowie dog av cancer i New York vid 69 års ålder den 10 januari 2016. Hans död utlöste omedelbart stor sorg bland hans många miljoner fans runt om i världen.

Han dog faktiskt bara två dagar efter släppet av sitt album nummer 25, med titeln ”Blackstar”.

Advertisement

Nu, fyra år efter legendens död, har en trailer redan släppts för en kommande film om David Bowies liv med titeln ’Stardust’. Filmen fokuserar på David Bowies så kallade Ziggy Stardust-period.

Flera fans av David Bowie har emellertid redan uttryckt sitt missnöje med hela filmprojektet på sociala medier och gett den nya trailern för filmen fingret.

Les: Ville sälja James Bond: No Time To Die för 5,5 miljarder

Les: BYTER PLATS MED DONALD TRUMP

David Bowies son Duncan Jones uttryckte redan i januari 2019 på Twitter mycket kritisk mot filmen, som inte kommer att innehålla musik av David Bowie.

’Jag säger inte att filmen inte blir till någonting. Jag vet ingenting om det. Men som det ser ut nu kommer min fars musik inte att vara en del av filmen. Och det kommer inte att förändras. Men om du vill se en biografisk film utan min fars musik och hans familjs välsignelse, är det upp till dig ’.

En Twitter-användare är också arg på exakt samma sak och skriver:

”Förutom den problematiska aspekten att filmen inte har rätt till Bowies musik och att hans familj är emot filmen, ser trailern också ut både tråkig och föråldrad.”

En annan användare skriver:

”Det är respektlöst att göra en film om Bowie när alla vet att han inte ens ville göra en film om sitt liv.”

David Bowies roll ska spelas av den brittiska skådespelaren och musiker Johnny Flynn.

För övrigt tror ett Bowie-fan på Twitter att Johnny Flynn inte på något sätt liknar David Bowie. Å andra sidan tror han att Johnny Flynn liknar skurken Lex Luthor (Jesse Eisenberg) från filmen ’Batman v Superman: Dawn of Justice. Det här är Lex Luthor till höger: