Royal Mail hedrar Spice Girls

0
821

Royal Mails Spice Girls frimärkssamling markerar bandets 30-årsjubileum. Samlingen är postens första tillägnad till en helt kvinnlig popgrupp.

Spice Girls har hedrats med en uppsättning Royal Mail-frimärken för att markera 30-årsdagen av det brittiska bandets bildande.

Advertisement

De 10 huvudfrimärkena innehåller bilder från 1997 års Brit Awards – inklusive Geri Horners union jack-klänning, gjord av en kökshandduk – såväl som olika huvudföreställningar och deras återförening för avslutningsceremonin av OS i London 2012.

Läs: Flyttar fram premiären av Taylor Swift-filmen på grund av stort intresse

Ytterligare en samling innehåller porträtt tagna på uppsättningen av filmen Spice World från 1997.

Spice Girls bildades 1994 av far-och-son-duon Bob och Chris Herbert, som försökte skapa ett helt flickband för att konkurrera med de topplistade pojkbanden. De lade upp en annons på scenen där de frågade: ”R.U. 18–23 med förmågan att sjunga/dansa?” En femman sattes ihop med Michelle Stephenson, som snart ersattes av Emma Bunton.

Bandet, som har sitt säte i Maidenhead, började gradvis övermanna ledningen, blev frustrerade över deras långsamma framsteg och vägrade skriva på ett kontrakt på inrådan av Victoria Beckhams far.

I mars 1995 hävdade de att de hade bäddat en våningssäng från deras bostad mitt i natten, stulit deras masterinspelningar från deras ledningskontor och använde telefonboken för att spåra en låtskrivarsamarbetspartner, Eliot Kennedy, som hade sett dem. prestera. I ett skyltfönster!

I juli 1995 hade bandet hittat en ny ledning med Simon Fuller och skrivit på med Virgin Records. Ett år senare skulle de släppa Wannabe, en global toppsingel som blev den bästsäljande debutsingeln av en kvinnlig grupp, och den första av nio brittiska nummer 1 för bandet, inklusive tre Christmas No 1s.

I ett informationsblad som försetts med frimärkena står det att de ”drivit sin egen uppgång till kartdominans vid en tidpunkt då tjejgrupper inte ansågs vara kommersiellt gångbara. Deras smittande popsound och djärva ’Girl Power’-filosofi förändrade musikens ansikte och inspirerade en generation artister.”

Läs mer på Sporten: Arsenal förbereder sig på att investera i Isak mot sommaren

Gruppen splittrades inofficiellt runt 2001, men återförenades för live-turnéer 2007 och 2019.

Rykten fortsätter att florera om framtida shower. Melanie C och Horner har sagt att även om medlemmarna är intresserade av att uppträda igen, har ingenting bekräftats.

Läs på F7: Ole Gunnar Solskjær vill försäkra sig om att han inte blir ombedd att leda ett ”dagis”

Frimärkena börjar säljas den 11 januari, finns i olika samlarupplagor