Nintendo Switch fortsätter att sälja miljarder

0
965

Även om det finns rykten om att det kommer en uppgraderad version av Switch, visar resultaten från Nintendo att spelkonsolen säljer bättre än någonsin.

Det har gått sju år sedan displayhybridenheten, som kan användas antingen som en handhållen spelkonsol eller kopplas till en större skärm genom att placeras inuti en ansluten dockningsstation.

Advertisement

Läs: Royal Mail hedrar Spice Girls

Det är säkert spelen som lämnar, de mest populära Nintendo Switch-spelen är Mario Kart 8 Deluxe, Animal Crossing: New Horizons, Super Smash Bros. Ultimate, Breath of the Wild och Pokémon Sword and Shield. Det är spelen som drar intäkterna.

Speltillverkaren Nintendo räknar med att tjäna 440 miljarder yen – 32 miljarder kronor – i år. Tillsammans med en svag japansk yen leder detta till ökade intäkter för Nintendo. ”Det här räkenskapsåret är det sjunde året sedan Nintendo Switch lanserades, men försäljningen är genomgående bra och det finns fler betalande användare varje år än någonsin tidigare”, skriver företaget.

440 miljarder yen är en ökning från 420 miljarder yen i den tidigare prognosen.

Totalt har 139,4 miljoner Switch-konsoler sålts, varav 13,74 miljoner har sålts sedan räkenskapsårets början den 1 mars 2023. Hela 1,2 miljarder spel har också sålts till konsolen.

Switch är både en handhållen konsol och TV-konsol och skapades för att tillfredsställa både äldre och yngre spelare.

Läs på Sporten: Sunderland sparkar managern efter åtta veckor

Av de spel Nintendo producerar själv är det mest sålda de senaste nio månaderna ”Legend of Zelda: Tears of the Kingdom”. Mer än 20 miljoner exemplar har sålts hittills. Som jämförelse har sju år gamla ”Mario Kart 8 Deluxe” sålt i 6,8 miljoner exemplar under samma period. Totalt har bilspelet sålt i över 60 miljoner exemplar sedan det släpptes.

Det har länge gått rykten om att Nintendo kommer att lansera en uppdaterad version av Switch. Men detta är fortfarande långt kvar och kan dröja till början av 2025. Andra analytiker tror att lanseringen kommer före jul i år.

”Det här räkenskapsåret är det sjunde året sedan Nintendo Switch lanserades, men försäljningen är genomgående bra. Det finns fler betalande användare varje år än någonsin tidigare”, skriver företaget.

440 miljarder yen är en ökning från 420 miljarder yen i den tidigare prognosen.