”Angry Birds”-producenten Rovio köps av ”Sonic” för 1 miljard dollar

0
564

Det var ett tag sedan Rovio var i toppen av världen tack vare Angry Birds enorma popularitet. Företagets försök att bygga vidare på framgången med franchisen har inte riktigt lyckats. Det har förts i samtal med potentiella nya ägare under en tid.

En av dessa friare är redo att slutföra en affär för Rovio, enligt The Wall Street Journal, och det är ett något överraskande namn. Segas moderbolag, Sega Sammy Holdings, kan komma överens om att köpa Rovio för cirka 1 miljard dollar så snart som nästa vecka. Pengarna från Sonic-filmerna har verkligen stärkt Segas ekonomi.

Advertisement

Läs på F7: Goda nyheter till dig som älskar kaffe

Rovio tog förstås spelvärlden med storm när de släppte Angry Birds 2009. Företaget säger att det var det första mobilspelet som nådde en miljard nedladdningar. Förra året sa Rovio att deras spel hade laddats ner mer än 5 miljarder gånger, en siffra som utan tvekan förstärktes av en mängd olika Angry Birds-uppföljare och spin-offs.

Rovio blev ett publikt bolag 2017, men populariteten för Angry Birds har avtagit något de senaste åren. 2022 inbringade företaget 317,7 miljoner euro i intäkter och hade en rörelsevinst på 28,6 miljoner euro.

Läs på Sporten: Fullständigt stopp för den tidigare superdansken