Netflix har bestämt sig för att göra filmen ”BioShock”

0
325

Spel baserade på spel är ofta en besvikelse för fansen, men inte alltid. – Det lovar gott nu när Netflix och Take-Two Interactive går samman för att göra ”BioShock”-filmen. – Tanken är att filmen ska bli bättre om spelutvecklarna faktiskt är med i arbetet med filmen.

Det finns nu en ström av spel som blir filmer eller tv-serier

Serien ’BioShock’, som under många år var ett ”riktmärke” inom tv-spel – främst inom genren First Person Shooter – kommer att nå filmvärlden. Live-actionfilmen är i händerna på Netflix som på senare tid har stärkt sina avtal med flera spelbolag om att anpassa fler titlar till serier eller filmer.

Läs: Sting säljer alla sina låtar

Kraftjätten har samarbetat med Take-Two Interactive, spelets moderbolag, för att utveckla ett potentiellt filmuniversum. Vertigo Entertainment och Take-Two kommer att agera som producenter.

”Vi gör alla val, men i slutändan tar våra val oss”, skrev företaget på Twitter. «Netflix + BioShock. Vill du snälla följa med? »

För närvarande finns inga författare eller filmare ombord. Samarbetsavtalet har funnits i snart ett år. – Man räknar med att namn börjar knytas till projektet under våren.

Är BioShock 4 på väg?
BioShock släpptes 2007 som den andliga efterträdaren till SystemShock. Spelet finns fortfarande på listan över de bästa videospelen som någonsin gjorts.

Utspelet i en fiktiv undervattensstad som heter Rapture, drogs spelare på mystiskt sätt ner i djupet bara för att upptäcka en upprörande historia om hur en stad som var tänkt att fungera som en fristad för de rika och mäktiga förvandlades till ett undervattenshelvete, hemsökt av skrämmande slagsmål kallas Big Daddies.

När kommer BioShock på Netflix?
Spelet har sålt i miljoner sedan det första släpptes och följdes av två speluppföljare – BioShock 2 och BioShock Infinite – som utökade det dystopiska landskapet då det kombinerade action, sci-fi och skräck.

Läs på Sporten: Till fansens stora förtvivlan förbereds ett vansinnigt bud på Paul Pogba

”Netflix är en av de bästa och mest framåtblickande historieberättarna inom all underhållning idag. Vi är glada över att de delar vår vision och vårt engagemang för BioShock-serien, som är älskad av miljontals fans runt om i världen, säger Take-Two:s vd Strauss till Zelnick i ett uttalande.

”2Ks Cloud Chamber-studio är djupt i aktiv utveckling på nästa iteration av serien, och tillsammans med vårt partnerskap med Netflix är vi fortfarande mycket övertygade om att BioShock kommer att fortsätta att fängsla och engagera publiken som aldrig förr.”

Hittills har Netflix inte sagt något om när filmen kommer.